Recept iz tople Španjolske - Turron!
Proizvodi
Stižemo vam s receptom iz tople Španjolske - Turron!
HRSKAVI VAFL:
- Zasebno otopiti 150g Callebaut N°823 mliječne čokolade i 50g kakaovog maslaca, a onda umiješati u jednu smjesu
- Dodati 500g pralina od lješnjaka i 250g Callebaut Francuskog drobljenog keksa
- Ostaviti da se smjesa stvrdne u kalupu željenih dimenzija i dobili ste hrskavi vafl
MLIJEČNI NAMAZ S LJEŠNJAKOM:
- Kuhati 380g vrhnja i 75g glukoze dok ne zavriju
- Tekućinu preliti preko 850g Callebaut N°823 mliječne čokolade i 200g željenog namaza od lješnjaka, mješati dok se sastojci ne spoje
- Na kraju uliti 150g topljenog maslaca u smjesu i dobro izmiksati
ŠPANJOLSKI TURRON:
- Dobivenu smijesu preliti preko otvrdnutih vafla
- Ostaviti da stoji 24h kako bi se pravilno stvrdnulo, ukrasite po želji
Uživajte u dozi ovog gurmanskog slatkiša, buen apetito!