Col Sandago

Kava Kava Kava
Col Sandago

Col Sandago leži u prestižnoj pokrajini Treviso, smješten usred zadivljujućih brežuljaka D.O.C.G. (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) regije Conegliano Valdobbiadene. Sorta Glera koja se tamo uzgaja ima koristi od kemijskih i fizičkih osobitosti zemlje.

Izloženost, padine, nadmorske visine i mikroklima doprinose visokoj kvaliteti proizvoda.

Izvrsna vina proizvedena u području Valdobbiadene-Conegliano čine ga jednim od najvažnijih okruga za proizvodnju pjenušavih vina u Italiji i svijetu.

Izvrsna hrana, umjetnost i kultura ovog marljivog naroda zajedno s mirnim okruženjem doprinose stvaranju elegantnog ambijenta ispunjenog mirisima i okusima.

Vinarija Col Sandago nalazi se u općini Susegana, u pokrajini Treviso. Najsuvremeniji pogon, opremljen apsolutno inovativnom opremom, omogućuje postizanje visokih standarda kvalitete u proizvodnji pjenušavih, polupjenušavih i mirnih vina.

Pažljiva njega vinograda i različiti postupci uzgoja, kao što su rezidba, prorjeđivanje i odabir grozdova, odvijaju se uz puno poštivanje prirode. 

Glavna proizvodnja Cola Sandaga je Prosecco (zelena boja na slici niže). Metoda uzgoja koja se koristi je espalier (špalir). Ova metoda naširoko se koristi u srednjoj i sjevernoj Italiji, a sastoji se od glavnog okomitog debla koje se nastavlja kao vodoravni kordon. Godinu za godinom, rodovi se obnavljaju pomoću izdanka iz trsa iz prethodne godine ili iz malih izdanaka.

Gustoća sadnje vinove loze Prosecco je oko 3.500 loza po hektru, za prosječan prinos od 13.000 kg po hektru.

O nama

KONTAKT

Zainteresirani ste za naše proizvode?
Ispunite sljedeća polja i mi ćemo vas kontaktirati.