Baccarat Gateau, savršena poslastica uz kavu ili čaj!
Proizvodi
Svibanj je pravo vrijeme za proljetni desert. Imamo jedan za vas - Baccarat Gateau, savršena poslastica uz kavu ili čaj!
BISKVIT:
- Dobro promiksajte 375g žumanjaka i 320g šećera do jednolične smjese
- U smjesu lagano umješajte snijeg od bjelanjaka postupno dodavajući 75g šećera
- Zatim umješajte i 190g brašna, 100g kakaa u prahu te na kraju 125g otopljenog maslaca
- Razvucite dobivenu smjesu na ranije papirom obloženi pladanj dimenzija 40x30cm te pecite na 180˚C 15-18 minuta
GANACHE:
- Zavrijeti 750g vrhnja i 75g šećernog sirupa
- Preliti tekućinu preko 810g Callebaut N°811 tamne čokolade
- Dodati 150g maslaca kada je temperatura smjese približno 40˚C i mješati dok se ne spoje svi sastojci
CRUNCH:
- Dodati 500g Callebaut Francuskog drobljenog keksa u rastopljenih 80g Callebaut N°823 mliječne čokolade
BACCARAT GATEAU:
- Biskvit izrežite na 4 komada 10x30cm, ganache podijelite u 4 porcije, a crunch u 3 porcije
- Na dno stavite sloj biskvira, pokrijte tankim slojem cruncha i premažite čokoladnim gancheom
- Dodajte sloj biskvita, cruncha i ganacha još 2 puta, a na vrh ide zadnji sloj biskvita
- Ostavite da se stegne, a završna glazura je od ostatka ganacha.
- Narežite na ploške od 2,5 cm i ukrasite po ukusu
I... dobar tek!