Kava i čaj Kava i čaj

Baccarat Gateau, savršena poslastica uz kavu ili čaj!

Proizvodi Baccarat Gateau, savršena poslastica uz kavu ili čaj!

Svibanj je pravo vrijeme za proljetni desert.  Imamo jedan za vas - Baccarat Gateau, savršena poslastica uz kavu ili čaj!

 

BISKVIT:

  1. Dobro promiksajte 375g žumanjaka i 320g šećera do jednolične smjese
  2. U smjesu lagano umješajte snijeg od bjelanjaka postupno dodavajući 75g šećera
  3. Zatim umješajte i 190g brašna, 100g kakaa u prahu te na kraju 125g otopljenog maslaca
  4. Razvucite dobivenu smjesu na ranije papirom obloženi pladanj dimenzija 40x30cm te pecite na 180˚C 15-18 minuta

 

GANACHE:

  1. Zavrijeti 750g vrhnja i 75g šećernog sirupa
  2. Preliti tekućinu preko 810g Callebaut N°811 tamne čokolade
  3. Dodati 150g maslaca kada je temperatura smjese približno 40˚C i mješati dok se ne spoje svi sastojci

 

CRUNCH:

  1. Dodati 500g Callebaut Francuskog drobljenog keksa u rastopljenih 80g Callebaut N°823 mliječne čokolade

 

BACCARAT GATEAU:

  1. Biskvit izrežite na 4 komada 10x30cm, ganache podijelite u 4 porcije, a crunch u 3 porcije
  2. Na dno stavite sloj biskvira, pokrijte tankim slojem cruncha i premažite čokoladnim gancheom
  3. Dodajte sloj biskvita, cruncha i ganacha još 2 puta, a na vrh ide zadnji sloj biskvita
  4. Ostavite da se stegne, a završna glazura je od ostatka ganacha.
  5. Narežite na ploške od 2,5 cm i ukrasite po ukusu

 

I... dobar tek!